article dr updates BH
GEORGETOWN: Penyelidik Universiti Sains Malaysia (USM) berjaya mencipta mi kuning kering yang memberikan rasa kenyang yang lama dan mampu menurunkan berat badan. Ketua penyelidik, Profesor Madya Azhar Mat Easa, berkata "Neodles" adalah produk mi pertama di Malaysia yang diuji secara klinikal untuk penentuan Index Glisemik (GI) in-vivo sebelum ia dikomersialkan. "Neodles melepaskan gula dengan kadar lebih perlahan berbanding mi biasa, ia adalah lebih sesuai kepada mereka yang sensitif terhadap kandungan gula makanan dan mereka yang mengalami masalah kegemukan. more
3 comments:
iye ker...ntah pape dia campur dalam mi tu..lagi hazardous kot buat GMO ni...ni termasuk dalam GMO ke? ehehhe
ngehehehe.. selamat beb cuz die guna prinsip GI!! kat negara maju sume dah guna prinsip ni, kite je terhegeh2..
Tahniah tu Dr. Azhar/Dr. Abbas/Saifullah Ramli/Shin Yong boleh temukan mi neodles tuk orang diabetis en obesitis
Post a Comment